Tarih: 04.05.2023 13:28

Yeni Hükümet Konağı binasının zemin güçlendirme çalışması devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Yeni Hükümet Konağı binasının zemin güçlendirme çalışması devam ediyor

2022 yılı Şubat ayında depreme dayanıksız olduğu için yıkımı gerçekleştirilen Hükümet Konağı ve İlçe Jandarma Komutanlığı binasının alanına yeniden yapılacak olan Yeni Hükümet Konağı inşaatı öncesi gerçekleştirilen zemin güçlendirme çalışması devam ediyor.

Fore kazık sistemi ile güçlendiriliyor

Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan ve Yavuz İnşaat tarafından yapılacak olan Yeni Hükümet Konağı Binası’nın zemin güçlendirme çalışması devam ediyor.  Zemin güçlendirme firması tarafından yapılan Fore Kazık sistemi ile güçlendirilen zemine 20 Metre uzunluğunda fore kazıklar çakılıyor. Şu ana kadar yarısına yakın fore kazık çaktıklarını ifade eden yetkililer günde 5 tane fore kazık çaktıklarını ve Kurban Bayramı’na kadar zemin güçlendirme çalışmasını tamamlamayı hedeflediklerini ifade ettiler.

“Hızlanmak için çift vardiyaya çıkacağız”

Fore Kazık Sistemi ile zemin güçlendirme çalışmasının sorunsuz devam ettiğini ifade eden yetkililer, Yeni Hükümet Konağı’nın zemin güçlendirme çalışması olarak Fore Kazık Sistemi ile çalışmalarımız devam ediyor. Günde ortalama 5 fore kazık çakılabiliyor. Bu sayıyı daha da arttırmak için çift vardiyaya çıkmaya hazırlanıyoruz. Bu sayede günde daha fazla fore kazık çakarak alanı daha erken teslim etmeyi planlıyoruz” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —