Tarih: 28.09.2020 14:37

Yeni Mahalle Pazarı’nda otopark sorunu devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Yeni Mahalle Pazarı’nda otopark sorunu devam ediyor

Gölcük Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda hayata geçrilen ve hem pazarcılar hem de mahalle sakinleri tarafından oldukça beğenilen Yeni Mahalle Kapalı Pazarı’nda pazarcı esnafının tek sıkıntısı otopark problemi. Müşterilerini araçlarını park edecek park alanı olmadığı için pazara gelemediklerini iade eden pazarcılar bu sıkıntılarının giderilmesini istiyor.

Kış sebzeleri tezgahlardaki yerlerini aldı

İlçemizin en büyük mahallelerinden olan Yeni Mahalle’de pazartesi günleri kurulan Yeni Mahalle Semt pazarı bu hafta da oldukça yoğun ilgi gördü. Kış sebzelerin de yavaş yavaş tezgahlarda ki yerlerini aldığı Yeni Mahalle pazarında pazarcı esnafının tek sıkıntısı gelen müşterilerin araçlarını bırakacak bir park yerinin olmaması nedeniyle müşterilerinin rahat rahat alışveriş yapamadıklarını ifade ederek kendilerine söz verildiği gibi okul bahçesinin pazartesi günü otoparka açılmasını istediklerini ifade ettiler.  

“Okulun bahçesinin  otoparka açılmasını istiyoruz”

Yeni Mahalle Pazarı esnaflarından Mustafa Can konu hakkında yaptığı açıklamada, “ Gölcük Ortaokulu bahçesini pazartesi günleri otopark olarak kullanılması için Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, Gölcük Belediyesi’nden izin aldığımız halde Kaymakamlıktan bir türlü onay alınamadı. Bu nedenle pazartesi günleri yaşanan otopark sıkıntısı devam ediyor. Pandemi günlerinde yaşanan yoğunluğun azaltılması için en kısa zamanda okulun bahçesini otopark olarak kullanılmasını istiyoruz. Okulların kapalı olduğu bu dönemlerde bu isteğimizi yerine gelmesini istiyoruz” dedi.

Yeni Mahalle Pazarı’nda sebze meyve fiyatları

Kapya biber 2.5 -3.5 lira, domates 2 lira, salatalık 3 lira, patlıcan 2 lira,  taze fasulye 4 buçuk -5 lira,   ıspanak 5 lira,  biber 6 lira,  dolmalık biber 7 lira,  brokoli 10 lira,  karnabahar 8 lira,  kabak 4 lira,  patates 2 lira,  soğan 2 -2.5 lira, havuç 4 lira,  tere 2.5 lira,  kıvırcık 3.5- 4 lira,  kereviz 7 lira,  maydanoz 1.5 lira,  pırasa 6 lira, dereotu 2 lira, mantar 10 -12 lira,  uzun domates 1 -1.5 lira,  mandalina 5 lira, incir 10 lira,  üzüm 5 -6 lira, limon file 2.5 lira,  çilek 12 lira




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —