Tarih: 05.10.2020 13:07

Yeni Mahalle Semt Pazarı esnafı dert yandı ESKİSİ GİBİ İŞ YAPAMIYORUZ

Facebook Twitter Linked-in

Yeni Mahalle Semt Pazarı esnafı dert yandı

ESKİSİ GİBİ İŞ YAPAMIYORUZ

Pazartesi günleri Yeni Mahalle Kapalı Pazar Yerinde kurulan semt pazarı esnafı dert yandı. Yaklaşık iki yıl önce kapalı Pazar alanlında tezgah açan pazarcılar eskisi gibi iş yapamadıkları konusunda dert yandı.

“Nerede o eski pazar nerede bu Pazar”

İlçemizin en kalabalık mahallesinden biri olan Yeni Mahalle’de pazartesi günleri kurulan Yeni Mahalle Kapalı Pazar yeri esnafı eskisi gibi iş yapamadıkları yönünde açıklamalarda bulundular. Daha önceleri sokak arasında kurulan pazarda daha çok satış yaptıklarını ifade eden pazarcı esnafı “Nerede o eski pazar nerede bu Pazar” dediler.

“Pazar dediğin insan içinde olur”

Konu hakkında açıklama yapan pazarcı esnaflarından Ahmet Fındıklı yaptığı açıklamada, “ Pazartesi pazarı taşınınca bizim işlerimiz düştü. Eski pazarımızda akşam olduğu zaman tezgahımızda mal kalmazdı. Burada o kadar ürün almadığımız halde yinede tezgahımızda ürün kalıyor. Zararımız en az 500 lira. Nerede o eski pazar nerede bu pazar. Pazar dediğin insan içinde olur. Bizi dağın tepesine getirdiler. İşlerimiz düştü tabi. Otopark sıkıntımız hala devam ediyor. bunun içinde bir çözüm bulamadılar. Birde pazarımızda anons sistemi yok. Her hafta müşterilerimiz tezgahlarda bir şeyler unutuyor, sahiplerini bulamıyoruz. Anons sistemi olsa en azından anons eder sahibini buluruz” dedi.

Yeni Mahalle pazarında sebze meyve fiyatları

Salatalık 4 lira, kabak 4 lira, patlıcan 2.5 -3 lira, domates 2. 5 -4 lira,  karnabahar tane 5 lira,  barbunya 7.5 lira, taze fasulye 6 lira,  havuç 4 lira,  turp 4 lira,  biber  5 lira,  kıl biber 8 lira, ıspanak 5 lira,  pırasa 5 lira, elma 3. 5 lira, armut 5 lira,   patates 2.5  -3.5 lira,  soğan 2- 2.5 lira, beyaz şahane 8 -10 lira,  mor lahana 3- 6 lira,  kereviz 6 lira,  sarımsak 40 -50 lira, mandalina 5 lira, kapya biber 2.5 lira,  kıvırcık 3- 6 lira, maydanoz 1. 5 lira,  dereotu 2 lira,  brokoli 8 lira, dolmalık biber 6 lira, taze soğan 3 lira,  yerli muz 10 -12 lira, üzüm 6 lira




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —