Tarih: 05.01.2023 12:38

Yeni yılın ilk Belediye Meclis Toplantısı yapıldı ESNAFLARA BEDELSİZ VE GEÇİCİ YER TAHSİS EDİLECEK

Facebook Twitter Linked-in

Yeni yılın ilk Belediye Meclis Toplantısı Ali Yıldırım Sezer başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Gündem Maddeleri arasında yer alan Gölcük Merkez Kentsel Dönüşümü kapsamında işyerlerini tahliye eden mülk sahibi ve kiracılara, eski sanayi alanında bedelsiz ve geçici olarak yer tahsisi konusu oybirliği ile kabul edildi.

Denetim Komisyonu Oluşturuldu

 Belediye Meclis Toplantısının ilk gündem maddesinde ‘Denetim Komisyonu Oluşturulması’ konusu görüşüldü. Komisyona; Muhammet Turan, İbrahim Kılıç, Saime Yelken, Murat Ağacan ve Atila Karakaya’nın ismi önerildi. Gizli oylamanın yapıldığı bu maddede aday gösterilen beş meclis üyesi de 27 oy aldı ve komisyona seçilmiş oldu. Gündemin iki, üç, dört, beş ve altıncı maddeleri bir arada oylandı. Buna göre 2. maddede “Sözleşmeli Personel Çalıştırılması”; 3. maddede “Sözleşmeli Personele Ödenecek Ücretlerin Tespiti”; 4. maddede “5620 Sayılı Kanuna Göre Geçici İşçi Vizeleri”; 5. maddede “5620 Sayılı Kanun Gereği Mevsimlik İşçi Vizeleri” ve 6. maddede “Dolu Memur Kadro Derece Değişikliği” konuları, oy birliği ile kabul edildi.

Ford Otosan’dan 2 araç hibe alınması oybirliği ile kabul edildi

Belediye Meclis Toplantısında Gündemin 7. maddesinde “Milli Savunma Bakanlığı ile yapılmış bulunan 05.06.2017 tarihli protokol kapsamında, Gölcük Belediyesi’ne devredilecek alandaki fiziki çevre emniyetinin J-9 tipi olarak tüm altyapısı ile birlikte inşasına yönelik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile protokol yapılması hususunda Belediye Başkanı’na yetki verilmesi” konusu görüşüldü. Bu maddede Belediye Meclis Üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 8. maddesinde ‘Ford Otosan’dan hibe edilecek 2 adet aracın kabulü’ okundu. Bu maddede Belediye Meclis Üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 Eski Sanayi Sitesi’nde esnaflara geçici yer tahsisi yapılacak

Gündemin 9. maddesinde ‘Gölcük Merkez Kentsel Dönüşümü kapsamında işyerlerini tahliye eden mülk sahibi ve kiracılara, eski sanayi alanında bedelsiz ve geçici olarak yer tahsisi” konusuna değinildi. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi.

10., 11. ve 12. Maddeler oybirliği ile kabul edildi

Gündem 10. maddesinde ‘Gölcük ilçesi Dumlupınar Mah. Ada:96, Parsel:45 (Şehitler Mah.1828 Ada 4 Parsel) No’lu taşınmaza ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi” konusu görüşüldü. Bu madde de oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 11. maddesinde ‘Belediyemiz 1/1000 ölçekli Gölcük revizyon uygulama imar planında yer alan gösterimlerin kullanım amacı değiştirilmeksizin Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin ekinde yer alan gösterimlere uygun olarak düzenlemesini içeren 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifi komisyon raporu” görüşüldü. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi.

O Parkın ismi Uğur Gökmener Parkı oldu

Gündemin 12. maddesi olan “Gölcük İlçesi, Ş. Yazlık, Ada:313 Parsel:3 No’lu taşınmazın İlçe Müftülüğü’ne tahsis talebi”, oy birliği ile karara varılarak bir sonraki ay tekrar değerlendirilecek. On üçüncü gündem maddesi olan “Gölcük İlçesi Değirmendere Bahriye Üçok Caddesi ile Poyraz Caddesi kesişiminde kalan park alanına ‘Uğur Gökmener’ isminin verilmesi komisyon raporu”, oy birliği ile kabul edildi. Gündemdeki son maddesinde “Yukarı Mah. 1240 Ada, 6 No’lu parsele ilişkin 1/1000  ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifi süre uzatımı”, oy birliği ile kabul edildi.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —