Tarih: 28.05.2020 13:34

Yenilenen Atatürk heykeli Değirmendere’ye yakıştı

Facebook Twitter Linked-in

Yenilenen Atatürk heykeli Değirmendere’ye yakıştı

 Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nın çevre düzenlemesi, yenilenmesi ve ışıklandırılmasıyla yaza hazır hale getirildi.

 Yenilenen hali oldukça beğenildi

Değirmendere’nin sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlamak amacıyla yaklaşık altı ay önce kurulan Değirmendere Kültür ve Turizm Derneği bu konuyla ilgili Gölcük Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi nezdinde girişimde bulundu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışma ile Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nın da içinde yer aldığı süs havuzu yenilendi.

Camlara Türk bayrağı ve Gölcük Belediyesi logoları yapıştırışacak

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan krizde büyükşehir belediyesi ihale usulü ilgili firmaya  havuz ve çevre düzenlemesini yaptırdı. Firma havuz fayanslarını yeniledi, cam panolar ve ışıklandırmalar ile çevre düzenlemesini tamamladı. Cam panolarının su testleri bittiğinde, camlara Türk bayrağı ve Gölcük Belediyesi logolarının hafta sonuna kadar yapıştırılacağı açıklandı. Şu anki haliyle Değirmenderelilerin anıtı çok beğendiği gözlemlendi.  Değirmendere Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Birol Solak ve yönetim kurulunun yeni düzenleme ile Değirmendere merkezinin daha canlı hale geldiği, Atatürk heykelinin de bakım ve boyasının yapılmasıyla çok daha güzel bir görünüme kavuşacağı belirtildi. Sürece baştan itibaren desteğini esirgemeyen Gölcük Belediyesinin katkılarıyla, bu eksiklikte giderildiğinde, anıtın tamamen yenilenmiş olacağı açıklandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —