Tarih: 21.10.2024 17:06

Yıldız, ‘Esnaf Odası Başkanlığı’na adayım’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası kongresi 2026 yılında yapılacak. Fakat kongreye uzun bir süre olmasına rağmen heyecan şimdiden başladı. Bir önceki kongre mevcut başkan Necmi Kocaman’ın karşısına aday olarak çıkan Tuncay Yıldız, başkanlığı az bir farkla kaybetmişti. Yıldız, yaklaşık iki yıl bulunan Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası kongresi öncesinde başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı. Tuncay Yıldız, adaylık amacının esnafların yanında olmak ve sorunları bir an önce çözüme kavuşturmak olduğunu söyledi.

‘KENDİMİ YETİŞTİREREK BUGÜNLERE GELDİM’

Başkanlık adaylığı konusunda açıklamalarda bulunan Tuncay Yıldız, “1976 Gölcük doğumluyum. Gölcük Tersane Komutanlığından emekli eski Gölcükspor antrenörü ve eski Piyalepaşa Mahallesi muhtarı rahmetli Niyazi Yıldız'ın oğlu, Kocaeli Türk Harb-iş Sendikası şube başkanı rahmetli Turhan Yıldız'ın kardeşiyim. Evli ve iki çocuk babasıyım. 1989 Yılından beri Gölcük halkının hizmetinde esnaflık yapmaktayım. Ahilik geleneğinin içerisinde 35 yıl boyunca kendimi yetiştirerek bugünlere geldim. Esnafın toplumda önemli rolü olduğunu ve bunun kağıt üzerinde göründüğü gibi olmadığını bir esnaf olarak çok iyi biliyorum. ” dedi.

‘YENİDEN BU YOLA ÇIKMAYA KARAR VERDİM’

Yıldız, “Bu yüzden Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda gerçekten ahilik kavramı ile yetişmiş, esnafın yaşadığı tüm derdi, sıkıntıyı yine esnafla birlikte yaşayan içimizden birisinin olması tüm sorunları çözüme ulaştırabileceğim düşüncesi ile yeniden bu yola çıkmaya karar verdim. Bildiğim ve inandığım tek şey her zaman bulunduğum mevkiinin hakkını vermenin en iyi yolu halka hizmet etmektir. İşte bu yüzden tüm tecrübelerimle ve sizlerinde taktiriyle esnafımıza hizmet etmek iyi günde, kötü günde onların üzüntüsüne ve sevincine ortak olmak için Gölcük ve Esnaf Sanatkarlar Odası başkanlık görevine adayım" diyerek açıklamalarını tamamladı. 

Haber: Serap DURUKAN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —