Tarih: 08.02.2020 14:53

Yoğun kar yağışı Cumartesi pazarını olumsuz etkiledi BİRÇOK PAZARCI TEZGAH AÇMADI

Facebook Twitter Linked-in

Yoğun kar yağışı Cumartesi pazarını olumsuz etkiledi

BİRÇOK PAZARCI TEZGAH AÇMADI

İlçemize bağlı Değirmendere’nin en büyük semt pazarı olan Cumartesi Pazarı’nı yoğun kar yağışı olumsuz etkiledi. Cumartesi pazarında giyim ve zücaciye ürünleri saten birçok pazarcı tezgahını açmadı.

İlçemizde Cumartesi günü sabah saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Cumartesi pazarında birçok pazarcı tezgah açmadı. Sebze ve meyve tezgahlarını olduğu kısımlarda herhangi bir sıkıntı yaşanmazken, özellikle giyim ve zücaciye ürünleri saten pazarcılar tezgahlarını açmadıkları gözlerden kaçmadı.

Sebze meyveciler görev başında, giyimciler yok

İlçemize bağlı Değirmendere’nin en büyük semt pazarı olan Cumartesi pazarı yoğun kar yağışı nedeniyle bu hafta oldukça sakindi. Birçok giyim ve zücaciye ürünleri satan pazarcıların tezgahlarını açmamasını yanı sıra sebze ve meyve satıcılarının tam kardı tezgahlarını açtığı pazarda vatandaşlar yoğun kar yağışı ve havanın soğuk olması nedeniyle pazara gelmeyi tercih etmedi. Fiyatların mevsim şartlarına göre normal olduğu Cumartesi Pazarı’nda pazarcılar kar yağışının azalması ile birlikte satışların daha da artmasını beklediklerini ifade ettiler.

Karakoyun, “Bu sene patates ve soğanda görünür bir sıkıntı yok”

Pazarcı esnaflardan Ergün Karakoyun yaptığı açıklamada, “ Bu hafta yoğun kar yağışı nedeniyle birçok pazarcı tezgahını açmadı. Hatta bazı pazarcılar, “ Bu havada satış olmaz” diyerek tezgahlarını topladı. Biz kar kış demeden görevimizin başındayız.  Ben pazates ve soğan satıcısıyım ve çok şükür  bu sene patates ve soğanda görünür bir sıkıntı yok. Taze patates zamanı  olurda bir gecikme olursa o zaman stoklar azalacağı için fiyatlar biraz yükselebilir ama şu anda  görünür bir sıkıntı yok” dedi.  

Cumartesi pazarında sebze meyve fiyatları

Beyaz lahana tane 5 lira, maydanoz 1. 5 lira, elma 4 lira,  kereviz 5 lira,  karnabahar 6 lira,  mor lahana tane 3 lira,  Bürüksel Lahanası 6 lira,  ayva 3.5 lira,  kivi 3 -7.5 lira,  portakal 3.5 lira,  çeri domates 5 -6 lira,  domates 5 lira,  mandalina 3. 5 lira,  sarımsak kilo 40 -70 lira, demet sarımsak 10 lira,  havuç 2. 5 lira,  tere 1.5 lira, roka 1.5 lira, brokoli 7 lira, pazı demet 2 lira,  kıvırcık 3 lira,  mantar 8 -10 lira, ıspanak 5 lira, pırasa 4 lira, turp 2.5 lira,  yerli muz 9 lira, patlıcan 8 lira, kabak 10 lira, biber 7 lira, salatalık 6.5 lira, patates 2- 3.5 lira, soğan 2 -2.5 lira




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —