Tarih: 08.12.2022 14:24

Zafer Partisi Gölcük İlçe Başkanı Okan Toluç, ‘KİRALARA BİRİNİN DUR DEMESİ LAZIM’

Facebook Twitter Linked-in

Zafer Partisi Gölcük İlçe Başkanı Okan Toluç,

‘KİRALARA BİRİNİN DUR DEMESİ LAZIM’

Zafer Partisi Gölcük İlçe Başkanı Okan Toluç, yaptığı basın açıklamasında Asgari ücret zam ayına girdiklerini belirtirken; ‘Ancak hem hükümet hem sendika tarafından verilen rakamlar şaka gibi. 7 bin 800-7 bin 900 gibi rakamlar artık Gölcük gibi bir ilçede bile kira ve fatura giderinden öteye geçemiyor’ diye konuştu. 

‘Geçtiğimiz yıl 800-900 lira olan kiralar bu sene 4-5 bin lira’

Artan ev kiraları hakkında hükümetin sessiz kaldığını ifade eden Toluç; ‘Geçtiğimiz sene 800-900 liraya kiralanan kalıcı konutlar bu sene 4 bin 5 bin gibi rakamlara kiralanıyor. İnsanların cebine giren 3 kuruşta ev sahibine gidiyor. Gölcük’te ev bulmakta zorlaştı. Mülteciler Şehitler, Dumlupınar ve Piyalepaşa mahallesinde neredeyse çoğunluğa ulaştı. Türk halkını mağdur eden bu zihniyetle mücadelemiz devam edecek’ diyerek sözlerini sürdürdü.

‘İşverende düşünülmeli’

Asgari ücrette işverenin de düşünülmesi gerektiğini belirten Okan Toluç; ‘İşverenin de kira, elektrik, maaş, vergi ve SGK gibi giderleri çok arttı ancak çalışanda zor durumda. Kira, fatura ve market giderleri 10 bin ₺ yi buluyor. İnsanlarda sosyal hayat diye bir şey bırakmadılar. Turistler bizim ülkemizde 10 günlük maaşıyla lüks otellerde uzun süre tatil yapıyor, vatandaşımız ay sonunu zor getiriyor. Zafer Partisi olarak Asgari ücretin en azından insani şartlarda olması gerektiğine inanıyoruz’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —