Tarih: 22.02.2024 13:55

Zafer Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı  Nermin Tol’dan KOCAELİ ÇÖLYAK VE PKU YAŞAM DERNEĞİNE ZİYARET

Facebook Twitter Linked-in

Zafer Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı  Nermin Tol’dan

KOCAELİ ÇÖLYAK VE PKU YAŞAM DERNEĞİNE ZİYARET

31 Mart seçimlerinde Zafer Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Nermin Tol saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tol, son olarak Kocaeli Çölyak ve Pku Yaşam Derneğini ziyaret ederek, “Çölyak hastalarımızın yanındayız. Onların sağlıklı beslenebilmeleri için göreve geldiğimizde gereken çalışmaları yapacağız” dedi.

Dernek yönetimi tam kadro katıldı

Kocaeli Çölyak ve Pku Yaşam Derneğini ziyaret eden  Zafer Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nermin Tol’ü burada Kocaeli Çölyak ve Pku Yaşam Derneği Başkanı Nesrin Atar, Yönetim kurulu üyeleri; Yurdagül Akbel, Hüseyin Gül, Funda Özgür, Dernek Üyeleri; Gamze Kara Boz, Filiz Altın, Refiye Güreli Karşıladı.

Atar, “Tedavide glütensiz diyet dışında başka bir tedavi seçeneği yoktur”

Gerçekleştirdiği ziyaretten ötürü Zafer Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nermin Tol’a teşekkür eden Kocaeli Çölyak ve Pku Yaşam Derneği Başkanı Nesrin Atar, Çölyak Hastalığı ve tedavisi konusunda bilgi verdi. Atar yaptığı açıklamada, “Çölyak hastalığı  bir ince bağırsak hastalığıdır. Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahıllarda bulunan glüten  maddesinin neden olduğu bir hastalıktır. Çocukluktan erişkinliğe her yaşta ortaya çıkan hastalık. İnce bağırsaklar dışında farklı organ ve  sistemleri de etkiliyor. Buğday, arpa, çavdar, yulaf glüten içerir. Bu nedenle çölyak hastaları bu tahılları içeren besinleri kesinlikle tüketmemelidir. Tedavide glütensiz diyet dışında başka bir tedavi seçeneği yoktur. Derneğimiz 2011 yılında ben  ve yönetim kurulu tarafından kuruldu. Kocaeli halkının %1 ‘i bu hastalıkla mücadele ediyor. bu konuda daha çok desteğe ihtiyacımız var” dedi.

Tol, “Çölyak Hastalarının ilacı glütensiz ekmek ve glütensiz ürünler”

2011 ‘de İstanbul’dan Glütensiz ekmek getirilmesine vesile olduğum için bana Ekmek anne lakabı veren hastalarımızın her zaman yanında olduğunu ifade eden Zafer Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nermin Tol, “3 kilo undan 6 adet ekmek çıkıyor, 1 kilo unun fiyatı 100 TL. Devlet destek olarak ayda sadece 370 TL veriyor, yani 7 ekmek parası. Çölyak Hastalarının ilacı glütensiz ekmek ve glütensiz ürünler. İlimizde Glütensiz Ekmek üretimi yok,  sıcak ekmek yiyemiyorlar. Çölyak hastalarımızın yanındayız. Onların sağlıklı beslenebilmeleri için göreve geldiğimizde gereken çalışmaları yapacağız. Yönetim kurulu üyelerine misafirperverlikleri için  teşekkür ederiz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —