Tarih: 02.10.2024 14:54

Zafer Partisi Gölcük İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, “ESNAFIMIZIN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ”

Facebook Twitter Linked-in

Zafer Partisi Gölcük İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, haftalık yönetim kurulu toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kayı yaptığı konuşmada; ‘200 bine yaklaşan nüfusa rağmen gerek trafik sorunu gerek Gölcük’te hayatın 19:00’da bitmesi esnafımızı olumsuz etkiliyor. Özellikle park sorunu yaşamak istemeyen vatandaşlar İzmit’te bulunan AVM’lere gidiyor’ dedi.

“BİR ADIM İLERİ GİDEMEDİK”

Gölcük’ün depremden bu yana kültürel olarak 1 adım ileri gidemediğini belirten Kayı; ‘Depremden önce Sinemamız, İşçi gazinomuz vardı. Gölcük, deprem sonrası kentleşme bakımından ileri gitmesi gerekirken hem yapı olarak hem de kültürel olarak geri gitti, 200 bin kişilik bir köy haline geldi. Sinemamız kapanalı 10 seneyi geçti, ailecek eğlenilecek bir işçi gazinomuz depremden sonra açılmadı. Bizi 2-3 caddeye hapis ettiler’ dedi.

“TRAFİK VE PARK SORUNU” 

Gölcük esnafının kalkınması için kentte hayatın devamlı akması gerektiğini belirten Kayı; ‘Maalesef çarşıda 18:30’da kuyumcu ve eczacı dükkan kapatınca in cin top oynuyor. Özellikle kış aylarında bunu daha net görüyoruz. Erken kapatmak istemeyen dükkanlar bile müşteri olmadığı için kapatmak zorunda kalıyor. Ayrıca sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik ve park sorunu birçok vatandaşımızın ilçemize girmesine engel oluyor. İnsanlar, yarım saat park yeri aramaktansa akşam gider Alışveriş Merkezinden alışveriş yaparım diye düşünüyor’ diyerek sözlerini sürdürdü.

“KOMİSYON VE VERGİLER BEL BÜKÜYOR”

Banka Komisyonlarının esnafa resmen ortak olduğunu ifade eden Kayı; ‘%3-4 banka komisyonu ile çalışan vergi mükellefleri var. Maalesef bu da bize enflasyon olarak geri dönüyor. Keza vergiler de öyle. Maliye bakanı Mehmet Şimşek vergiyi tabana yayacağız dedi ancak vergi zaten esnaf ve işçinin sırtında. Esnaf neredeyse ödediği kira bedeli kadar 3 ayda bir stopaj ödemeye başladı. İşçi stopajı ayrı, kira stopajı ayrı olarak esnafın omzunda yük olarak binmekte. Buna rağmen ayakta kalan esnafımızı tebrik ediyor, AHİLİK haftalarını kutluyorum’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —