Tarih: 22.05.2024 18:13

Zafer Partisi Gölcük İlçe Başkanı Kayıhan Kayı “GÖLCÜK’TE DÜĞÜN SALON SAYISI ARTTIRILMALI”

Facebook Twitter Linked-in

 

Zafer Partisi Gölcük İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, yeni evlenecek çiftlerin büyük masraf altında ezildiklerini, borçla düğün yapmak zorunda kaldıklarını belirtirken; ‘Bunun en büyük sebebi düğün salon fiyatları. Kongre Sarayında gün bulmak neredeyse imkansız halde, insanlar özel işletmelere gittiğinde 150-250 bin arası fiyatlarla karşılaşıyor’ dedi.

“KONGRE SARAYI YETERSİZ KALDI”

Gölcüklülerin en çok tercih ettikleri düğün salonlarından olan Kavaklı’da ki Kongre Sarayının hem otopark açısından hem de seçenek olmadığı için yetersiz kaldığını belirten Kayı; ‘Evlenecek çiftler genelde uygun olsun diye Belediye düğün salonlarını tercih ediyor ancak gün bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Ayrıca Kongre sarayında yazın Kavaklı sahilini ziyaret edenlerden dolayı otopark sorunu da mevcut. Değirmendere, Şirinköy salonlarında da ses akustiğinden ciddi şikayet var. Belediyeden bunu ivedilikle çözmesini bekliyoruz’ dedi.

“ÇİFTLER RAHAT YUVA KURMALI”

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ülkemizde nüfus artış hızının azalmasına vurgu yaptığını belirten Kayı; ‘Ülkemiz zaten büyük bir demografik işgal altında, Suriyelilerin üreme hızı 5.3 iken bizimki 1.5 e geriledi. Bunda en büyük sorunun ekonomi olduğu aşikar. Çiftler daha yuva kurarken ekonomik sorunlar başlıyor, evlendikten sonra da uzayıp gidiyor. Boşanmanın artmasının en büyük nedeni ekonomi. Belediye olarak çiftlere yuva kurarken ne kadar yardımcı olursak o aile o kadar sağlam temeller üzerine kurulur’ diyerek sözlerini sürdürdü.

“DİNİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRMELİYİZ”

Aile kurmanın Türk töresinde de önemli bir yeri olduğunu belirten Kayı; ‘Sapkın inançlar, zina gibi bizim toplumumuzda yeri olmayan, dini olarak da günah olan bu illetin önüne ancak sağlam aile temelleri ile geçilebileceğini belirten Kayı; ‘Maalesef gençlerimiz evliliğe artık eskisi gibi sıcak bakmıyor. Bu sebeple evliliği ne kadar kolaylaştırırsak, Türk toplumunun geleneklerine de o kadar sahip çıkmış oluruz. Gölcük Belediyesinin bu konuda atacağı adımların her koşulda destekçisi olacağız’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber: Serap DURUKAN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —