Tarih: 30.04.2024 17:34

Zafer Partisi İlçe Başkanı Kayıhan Kayı, ‘1 MAYIS KUTLU OLSUN’

Facebook Twitter Linked-in

Zafer Partisi Gölcük İlçe Başkanı Kayıhan Kayı 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Kayı; ‘İşçi ve emekçinin bayramı 1 Mayıs Kutlu olsun. Emekçilerimizin daha iyi şartlar altında, alın terlerinin sömürülmediği bir düzen için Zafer Partisi olarak mücadele edeceğiz’ dedi.

 

‘YABANCI İŞÇİLER YARA VERİYOR’

Kocaeli genelinde yabancı işçi sayısının her geçen gün arttığını belirten Kayı; ‘Fabrikalar, atölyeler ucuz iş gücü nedeniyle kaçak ve sığınmacıları tercih etmeye başladı. Daha geçtiğimiz hafta bir lastik firmasını 400’ün üzerinde kaçağı işe aldığı ve 1 mahalleye yerleştirdiğini gördük. Türk işçisi dururken yabancıların tercih edilmesinin sebebi ucuz iş gücü, sgk primi ödememek gibi maddi çıkarlar. Bu da Türk işçisine yara veriyor, bu parayı beğenmiyorsan çık git deniliyor’ diye konuştu.

‘VERGİ DİLİMİ BEL BÜKÜYOR’

İşçilerin sadece patron tarafından değil vergi sisteminden dolayı da belinin büküldüğünü belirten Kayıhan Kayı; ‘Çoğu işçiye neden şikayetçisiniz diye sorsanız ‘maaşımdaki vergiden’ cevabını verir. İşçilerin brüt maaşı ile net maaşı arasında dağlar kadar fark oluşuyor. Özellikle sene sonunda bu rakam daha da büyüyor ve işçinin eline neredeyse asgari ücret kalıyor. 5’li çeteden vergi almayan, sürekli af çıkartan devlet bu açığı işçilerimizin sırtına yüklüyor’ diyerek sözlerini sonlandırdı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —