Tarih: 17.11.2022 13:57

Zarar gören ahşap heykelin onarılması isteniyor

Facebook Twitter Linked-in

Zarar gören ahşap heykelin onarılması isteniyor

Türkiye’nin en uzun soluklu Ahşap Heykel Sempozyumu olan Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu kapsamında geçtiğimiz yıllarda yapılan ve Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda sergilenen ahşap heykelin zarar görmüş olması dikkat çekerken Değirmendereliler ahşap heykelin onarılmasını istediklerini ifade ettiler.

Eski formuna geri getirilmeli

Geçtiğimiz yıllarda Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu kapsamında yapılan ve Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda sergilenen ahşap heykel zarar görmüş durumda. Değirmendereliler kafası ve kuyruk kısmı eksik olan tavşan heykelinin onarılıp  eski formuna geri getirilmesini istediklerini ifade ettiler.

“Bu heykelleri korumak hepimizin görevi”

Konu hakkında düşüncelerini dile getiren vatandaşlar, “Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu ile Değirmendere Sahili her sene birbirinden güzel ahşap heykeller ekleniyor. Fakat bu heykeller zaman içerisinde bazı duyarsız kişiler tarafından zarar görebiliyor. Aslında bu heykelleri korumak hepimizin görevi ama bu şekilde zarar görebiliyorlar. Bizler heykellerin bu şekilde olmasından dolayı gerçekten çok üzgünüz ve ahşap heykelin onarılmasını ve eski halinde döndürülmesini istiyoruz” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —