Bir büyük Afetin üzerinden geçen 25 yılı aşkın süredir İlçemizin ortasından geçen D-130 Karayoluna cepheli yüksek katlı apartmanların araştırılması sonrası çoğunun hasarlı olduğu, olası ciddi bir depremde yıkılma riski taşıdığı Yerel yönetim tarafından ifade edilmişti.
Yapılan bu bilgilendirme Basın kuruluşlarında yer almış olmasına rağmen halk arasında da telafuz edilmiş ama nedense bu açıklama sonrasında ciddi ve olumlu bir adım atılamamıştı. Ne olmalı peki illaki yıkıcı bir deprem mi olmalı? Daha ne kadar insan yaşamını yitirmeli, daha ne kadar insanların canı yanmalı daha ne kadar?
İlçemizin Kalbinde başlayan Kentsel dönüşüm hızla yükseliyor 7 blokta çalışmalar hızla devam ederken son 3 blok içinse çalışmalar ve hazırlıklar devam ediyor. Malzeme yüklü tırların biri gidiyor diğeri geliyor her birinde farklı malzemeler İnşaat sahasında yapımı devam eden bloklarda boş eleman yok her biri farklı işleri yapmak için adeta karınca gibi çalışıyorlar.
Yapımına başlanılan Kentsel dönüşün Gölcük’ün geleceği için emsal teşkil eden bir Proje olarak lanse edildi ama dönüşümlerin farklı olanı da biliniyor. Yani Kentsel dönüşüm yapılırken Vatandaşlar kendi arsalarının üzerindeki ikamet ettikleri Apartmanlarını prosedürlere uyarak yerinde dönüşümde gerçekleştirebilirler.
Bunun yapılması gerekenler belli Yerel yönetimlerde bu işe bakan ilgili Kentsel dönüşüm müdürlükleri oluşturuldu, buraya müracaat ederek konu hakkında bilgi edinebilirler. İllaki Kentsel dönüşümün başka alanlarda yapılmasını beklemeye gerek yok. Yerinde dönüşüm şartlarına uyan bina sahipleri yada sakinleri gereken işlemleri yapıp müracaat etmeleri durumunda Devletin sunduğu imkanlardan yararlanarak Yerinde dönüşüm yapabilirler.
D-130 Karayoluna cepheli yaklaşık 100 konut tespit edildiği yerel yönetim tarafından açıklanmıştı. Bu konuda istekli olan Yerinde dönüşüm yapabilecek şartların oluşması halinde kişiler bu çalışmayı yapabilirler. Böylelikle D-130 karayolunda hayalet gibi duran ve istenmeye durumlara sebebiyet vermeleri istenmeyen hasarlı ve yorgun binaların yıkılması şart.
Neden peki derseniz yarın bir gün ne zaman karar alınır bilmiyoruz ama bir gün D-130 Karayolunda ya battı çıktı yada yürüyen viyadük yapılacak diyerek hak sahipleriyle bir görüşme başlatılmasında projenin rahatça yol alması için bu binaların bu alan üzerinde olmamaları gerekir. Proje çalışmalarında her hangi bir olumsuzluğun olmaması istenilir. Risk taşımayan bir alanda proje yapılması hem yapımı hem de bu projenin hayata geçirilmesini mümkün kılmaktadır.
Yani diyorum ki bu konuda istekli olan hak sahipleri varsa daha fazla vakit kaybetmeden mutlaka yerel yönetimlerde ilgi müdürlüğe bir ziyarette bulunarak konu hakkında bilgi alışverişinde bulunabilirler. Gölcük’ün geleceği ve daha modern ve yeni konutlarda yaşamın devamlılığının sağlanılması için DÖNÜŞÜM şart.