Nagihan Özdil

Tarih: 31.05.2021 09:00

GÜÇLÜ AİLE BAĞLARI

Facebook Twitter Linked-in

Güçlü aile bağlantıları kurmanın bazı yolları şunlardır:

1. Kaliteli zaman geçirin : Her gün aile zamanı olarak, bir şeyler hakkında konuşabileceğiniz ve birlikte gülebileceğiniz bir zaman (belki yemek saatleri) ayırın.

2. Ailedeki herkesle iyi iletişim kurun: Çocuklarınız veya eşiniz konuşmak istediğinde, ihtiyaçlarına saygı duyun ve onları dikkatle dinleyin. Kendilerini doğru bir şekilde ifade etmeleri için onlara yeterli zaman verin.

3. Ailedeki herkesi takdir edin : Görevlerini iyi yerine getirdiği için her üyeyi takdir edin. Örneğin, küçük bir kardeşe baktığı için bir genci övmek ve ona teşekkür etmek onları önemli hissettirecektir.

4. Birbirinizin yeteneklerini, farklılıklarını ve güçlerini kabul edin ve kutlayın: İyi bir aile her zaman üyelerinin her birinin benzersizliğine değer verir ve onların yeteneklerini ve güçlerini kabul eder. Aynı zamanda birbirlerinin eksikliklerini gidermelerine yardımcı olurlar.

5. Mevcut soruna odaklanın: Bir sorunu her ele almanız gerektiğinde önceki sorunları gündeme getirmeyin. Bu şekilde, tatsızlıktan kaçınabilir ve bunun yerine eldeki konuya odaklanabilirsiniz.

6. Ekip gibi çalışın : Aileniz bir ekip olarak çalıştığında, her üye katkılarından dolayı kabul edildiğini hisseder. Ev işlerini paylaşın. Küçük çocukların oyuncaklarını almak veya ayakkabılarını geri koymak gibi işlere katılmalarına izin verin.

7. Açık aile kuralları belirleyin: Her üyenin nasıl davranması ve birbirine nasıl davranması gerektiğini açıkça belirten aile kuralları yapın. Örneğin, “Ailemizdeki herkesle saygılı konuşuruz” veya “Ailemizde, ne olursa olsun birbirimize yardım ederiz.” Bu kadar küçük ama net kurallar aileyi daha güçlü ve huzurlu hale getirebilir.

8. Çocuklara affetmeyi ve telafi etmeyi öğretin: Sağlıklı aileler, üyelerine bir hata yaptığında nasıl özür dileyeceklerini ve başkalarını affetmeyi öğretir. Çocuklara eylemlerinin sorumluluğunu almayı öğretir. Ailenize özel eğlenceli aile ritüelleri aidiyet duygusunu arttırmaya çalışın.(Alıntıdır)

Sağlıkla ve Sevgiyle kalın…


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —