Nurettin Şenemre

Tarih: 22.09.2021 12:53

TARHANA GÜNLERİ

Facebook Twitter Linked-in

TARHANA GÜNLERİ

Şu soğuk kış gibi günlerde tiril tiril titrerken Eylül Ayının sonlarına doğru güneş yerine soğuktan donarken tarhana tartar boğazımı yırtar baklava kardeş gel beni kurtar deriz. Sonunda döndük eski günlere, mahallelerde tarhana günleri başladı. Başımızın tacı hanımlar harıl harıl tarhana döküyorlar. Besin değeri yüksek, içimi son derece güzel, tadı da lezzetli aslında eskilerde bugünler her mahallede hemen hemen her evde yapılırdı. Kışa hazırlık tarhanayla başlar domatesle biber salçaları yapımıyla devam ederdi. İlk tarhanalar döküldü. Biz de sabah sabah güzel bir tarhana çorbası içerek kendimize ziyafet çektik. İçine kuru ekmek attığınız zaman kahvaltıda bir şey yemeye gerek de kalmıyor. Aynı şekilde öğlen yemeğine tam da söylediğim tarifle tarhana çorbasıyla girerseniz sizi akşama kadar tok tutacağından emin olun. Hele hele şu pandemi günlerinde tarhana çorbasının yüksek besin değeriyle bağışıklık sistemimiz üzerinde son derece etkili olduğunu unutmayalım. Tarhana günleri benim pek hoşuma gitti. Değerli vatandaşlarımız tarhana ve salçalarını yaptılar. Bu arada kışlık erişte kesenleri de unutmayalım. Sağlıklı bir besin ve sağlıklı bir beslenme şekli, tıpkı eski günlerdeki gibi. Eğer tarhana acılı olursa yani acılı olanı seviyorsanız şöyle boğazınız yana yana içersiniz. Belki gözlerinizden yaş falan da gelebilir, aldırmayın. Ardından bir dilim baklava imdadınıza yetişir. Ha diyorsanız “biz şeker hastasıyız baklavayla ne alakamız var” Eee canım sizde o zaman bir bardak ılık suya bir kaşık tarçın koyup karıştırıp afiyetle içersiniz.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —