Tarih: 02.09.2024 17:13

“KÜÇÜK ESNAFIMIZ KAMU BORÇLARI İÇİN YAPILANDIRMA BEKLİYOR”

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, bakkallar başta olmak üzere ilçemizdeki birçok esnafın kamu borcu nedeniyle zor durumda olduğunu ifade ederek “Küçük esnafımız kamu borçları için yapılandırma bekliyor” dedi.

“Bu durum, esnafın iş yapmasını da büyük ölçüde engelliyor”

 

Gölcük Bakkallar, Büfeler ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Faruk Hikmet Kesgin, yaptığı açıklamada, “Küçük esnafımız, bakkallarımız başta olmak üzere ilçemizde birçok esnafımızın özellikle kamuya olan borçlarının, ekonominin mevcut durumu nedeniyle enflasyonun artmasından ötürü arttığını ve esnafımızın nefes almakta zorlanmaya başladığını görüyoruz. Bu durum, esnafın iş yapmasını da büyük ölçüde engelliyor. Artan borçlar nedeniyle geçmiş dönemde kullanılan kredi taksitlerinin ödenmesinde, faizlerinin yüksek olmasından ötürü sorun çıktığını görüyoruz. Kamuya olan vergi ve SGK borçlarının yeniden yapılandırılıp esnafa kolaylık sağlanması devlete de bekleyen kamu borçlarının ödenmesi noktasında önemli bir katkı sağlayacaktır. İşlem hacminin küçük olmasından ötürü taksitleri ödemekte zorluk yaşayan esnafımız, bundan dolayı manevi sıkıntılar da yaşamaya başladı. Esnafımızın bir nebze olsun rahatlayabilmesi için en azından kamuya olan borçlarına yapılandırma hakkı verilmesini istiyoruz. Böylelikle esnafımız, borçlarını daha kolay bir şekilde ödeyebilecek. Esnafımıza bu hak verilmeli. Çünkü esnafımızın bu konuda rahat bir nefes almaya ihtiyacı var” dedi.

 

“Halkımız okul alışverişlerini esnafımızdan yapmalı”

Yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesi vatandaşların okul alışverişlerini zincir marketler yerine esnaflardan yapması gerektiğini söyleyen Başkan Kesgin, “Bu konuda Gölcük halkımızdan bir talebimiz var. Halkımız okul alışverişlerini esnafımızdan yapsın. Esnafımızın bu konuda Gölcüklü vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacı var. Vatandaşlar okul ihtiyaçlarını esnafımızdan yaptığı takdirde her bir esnafımız kendi işini yapabilecek, evine daha rahat ekmek götürebilecektir. İlçe ticaretinin hareketlenmesi, esnafımızın rahat nefes alabilmesi için halkımızın alışverişinde küçük esnafımızı tercih etmesi oldukça önemli. Sadece bu dönemde değil, her dönemde küçük esnafımızı tercih etmemiz gerektiğini sürekli olarak ifade ediyoruz” diye konuştu. 

“Uzun bir zamandan bu yana bu marketlerin bakkalımıza verilmesini beklemekteyiz”

 

Başkan Kesgin son olarak açıklamasında, “Geride kalan dönem içerisinde ülkemizin birçok noktasında tarım kredi kooperatif marketler açıldı. Bu marketlerin öncelikle bakkallarımıza verilmesi adına bir çalışma başlatmıştık. Bu anlamda marketler birkaç bakkal esnafımıza verildi. Fakat ilerleyen süreç içerisinde bu durumun devam etmediğini gördük. Uzun bir zamandan bu yana da bu marketlerin bakkalımıza verilmesini beklemekteyiz. Verilen kooperatif marketlerin şu anki ürün eksiğinin giderilmesi, tam teşekküllü bir şekilde bakkalların bayi yapılıp halka uygun fiyata ürün ve hizmet sunması, rekabet koşullarının iyileştirilmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde esnaflarımız zincir marketlere karşı mücadelesini sürdürebilir. Bu konu esnafımız için çok önemli” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Haber: Serap DURUKAN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —