Tarih: 15.02.2024 11:06

Atatürk’ün gözbebeği Türk Hava Kurumu’nun 99. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun YILDIZ, ‘HEDEFİMİZ 99 YILDIR HİÇ DEĞİŞMEDİ’

Facebook Twitter Linked-in

Türk Hava Kurumu Gölcük Şubesi Başkanı Tuncay Yıldız, 16 Şubat 1925 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türk Hava Kurumu’nun 99.yıldönümü münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

THK Gölcük Başkanı Tuncay Yıldız, açıklamasında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kurulan THK’nın, havacılık sanayinin kurulması, havacılık sektörüne nitelikli iş gücü kazandırılması ve gençlerin havacılığa ilgilerinin artırılması yönünde tarihi misyon üstlendiğini ve bunu başarıyla sürdürdüğünü belirtti.

‘Desteğiniz var oldukça dün olduğu gibi yarın da bunu başaracağız’

Yıldız, açıklamasında şunları söyledi: ‘Türk Hava Kurumu 99. yıldır halkından aldığı maddi ve manevi destek ile milletine hizmet vermektedir. Milletin sinesinden çıkmış Türk Hava Kurumu, 99. yılın sonunda da Yüce Milletimizin destek, yardım ve şefkatine muhtaçtır. Hedefimiz 99  yıldır değişmedi. Gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak onlara havacılığı sevdirmek ve THK’den yardım bekleyenlerin umudunu boşa çıkarmamak. Desteğiniz var oldukça dün olduğu gibi yarın da bunu başaracağız. Türk Hava Kurumu’nu güçlendirmek, yaşatmak görevlerimizden öte yurttaşlık borcumuzdur. Türk Hava Kurumu’nun 99.kuruluş yılı kutlu olsun’ dedi.

‘Ülkemizin gözbebeği olan kurumlardan biridir’

‘Çalışmalara ek olarak eğitimden sağlığa, tarımdan spora ve turizme kadar birçok alanda gerçekleştirdiği hizmetlerle ülkemizin göz bebeği olan kurumlardan biridir’ diyen THK Gölcük Şubesi Başkanı Tuncay Yıldız, ‘Son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştiren Türk Hava Kurumu’nun, sivil havacılıkta ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğine gönülden inanıyorum. Bu düşüncelerle Türk Hava Kurumu’nun 99. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, görevlerini özveriyle ifa eden kurumun bütün mensuplarına başarılar diliyorum’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —