Tarih: 19.03.2024 11:42

AY, ‘ÇANAKKALE BİR MİLLETİN YENİDEN DİRİLİŞİDİR’

Facebook Twitter Linked-in

AY, ‘ÇANAKKALE BİR MİLLETİN YENİDEN DİRİLİŞİDİR’

İlçemizin sevilen esnaflarından Osman Ay, Çanakkale Deniz Zaferi’nin ve Şehitleri Anma Gününün 109. yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Ay, Çanakkale bir destansız zaferdir’ derken, tüm Türk Milletinin bu kutlu gününü kutladı.

‘Çanakkale Zaferi eşsiz bir imtihanın çetin bir mücadelenin adıdır’

Osman Ay, Marketine gelen müşterilerine Türk Bayrağı hediye etti. Ay, ayrıca Çanakkale Şehitlerimizin aziz ruhları için 5 Kur’an-ı Kerim hatminde bulundu. ‘Şanlı tarihimiz kahramanlık destanlarıyla doludur’ diyen Ay, açıklamalarına şu sözlerle devam etti: ‘Ecdadımız İ’lâ-yi Kelimetullah için nice beldeleri ve gönülleri fethetmiştir. İslam’ın izzetini, Müslümanların haysiyetini ve mukaddes şerefini müdafaa etmek için canından cananından bütün varından vazgeçmiştir. Ancak tarihin hiçbir döneminde özgürlüğünden ve bağımsızlılığından ödün vermemiştir. Çanakkale Zaferi de Rabbimizin lütuf ve inayeti iman cesaret ve fedakârlığıyla verdiği eşsiz bir imtihanın çetin bir mücadelenin adıdır. Annelerin dualarıyla cepheye koşan vatanı uğruna canından geçmeyi minnet sayan kınalı kuzuların dünya durdukça unutulmayacak destanıdır.’

‘Çanakkale bir Milletin Yeniden Dirilişidir’

Ay, ‘Çanakkale zulmün ve küfrün her türlü imkanı ve silahına karşın iman dolu yüreklerin kıyam ettiği yerin ve göğün Allah-u Ekber nidalarıyla inlediği bir şahlanıştır. Çanakkale Anadolu’nun her evinden Rumeli’nin her bölgesinden İslâm coğrafyasının her beldesinden imanı gayesi ve duygusu bir olan müminlerin sıradağlar gibi omuz omuza vererek gösterdiği ümmet olma şuurudur. Çanakkale ‘Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor. Bir hilâl uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor’ dizilerinin vücut bulmuş hâli. Allah yolunda Cihad ve şahadet ruhudur. Çanakkale düşman askerinin yarasını gömleğiyle saran kendi yarasına ise toprak basan kahraman Mehmetçiğin dünyaya öğrettiği İslam’ın savaş hukukudur.’ Bir Milletin Yeniden Dirilişidir’ dedi.

Biz düşen Çanakkale’de şahlanan bu muazzam ruhu diri tutmaktır’

Ay, ‘Değerli kardeşlerim bugün bize düşen Çanakkale’de şahlanan bu muazzam ruhu diri tutmaktır. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır. Milli ve manevi değerlerimize sımsıkı sarılmaktır. Ecdadımızın aziz hatırasına Şehit ve Gazilerimizin emanetine sahip çıkmaktır. Çanakkale Zaferi’nin ardındaki diriliş ruhunu gelecek nesillerimize aktarmaktır. Bu vesileyle tarih boyunca hak ve hakikat uğruna canından geçen Aziz Şehitlerimizi İstiklal ve istikbalimiz için mücadele eden kahraman gazilerimizi hürmet, rahmet ve şükranla yad ediyorum’ diyerek açıklamalarını tamamladı. 

‘EN ONURLU BİR EYLEM BİR İNSANIN HAYATINA DOKUNMAKTIR’

Osman Ay, Mart Ayı içerisinde kutlanan Tıp Bayramı münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Ay, açıklamasında, ‘Tıp alanında mesai harcayan tüm emekçiler için Tıp Bayramı son derece kutsal bir gündür. Tıp Bayramı Sağlık Çalışanlarımızın hayatımızda ne kadar önemli olduğunu hatırlamak için bir fırsattır.  Sağlık çalışanlarımızın özveri ve kararlılığına minnettarız bu özel günde tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum.’

‘Kurtardığınız nice can için size minnettarız’

Ay, ‘Çalışmalarınızın değeri ve önemi tartışılmaz sizlerin fedakarlığı insan hayatına verdiğiniz değer ve mücadele hiçbir zaman tartışılamaz insan hayatına verdiğiniz değer için sonsuz teşekkürler. Tıp alanının her safhasında mesai harcayan tüm tıp emekçilerimizin bayramını kutluyorum. Aldığımız her nefesi borçlu olduğumuz doktorların bayramını kutluyorum’ dedi.

‘BAĞIMLI OLMA SAĞLIKLI OL’

Osman Ay, Yeşilay Haftası hakkında da önemli açıklamalarda bulundu ve vatandaşlara, ‘Bağımlı olma sağlıklı ol’ çağrısında bulundu. Ay, açıklamasında, ‘Yeşilay Haftası önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan ve bağımlılık yaptığı bilinen sigara, alkol, uyuşturucu maddelerle mücadeleye dikkat çekem amacıyla kutlanıyor. Yeşilay 104 yıldır genç nesilleri bağımlılıktan koruyor. Dünyanın en eski sivil toplum kuruluşlarından Yeşilay; alkol, tütün, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılıklarına karşı mücadelesini asırlık deneyimiyle 95 ülkede sürdürüyor. ülkemizde de her yıl Mart ayının ilk haftasında Yeşilay Haftası kutlanmakta, yapılan etkinliklerle farkındalık yaratılmaktadır. Yaratılmışların en şereflisi insanı temel alarak toplumu ve gençliği zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan Yeşilay’ımızın Yeşilay Haftasını kutluyorum. Toplumu bilinçlendirme, farkındalık oluşturma ve bağımlılığı önleme mücadelesi çerçevesinde önleyici ve rehabilite edici çalışmalarını nice sağlıklı nesillere konseptiyle Yeşilay Haftası’nda da sürdürecek olan Yeşilay gönüllerine minnet ve şükranlarımı sunuyorum’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —