Tarih: 27.12.2021 12:46

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, ‘EMEKLİ MAAŞLARI ASGARİ ÜCRETE GELMELİ’

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Fikret Gürel, ülke ve ilçe gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel, 3 Ocak’ta belli olacak olan emekli maaşlarının en az asgari ücret seviyesine çıkartılması gerektiğini ifade etti.

 “En düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlenmeli”

CHP İlçe Başkanı Fikret Güreli, ‘Acısıyla tatlısıyla 2021’ i geride bırakmak üzereyiz. Bu süreçte covid salgınıyla mücadele ederken ekonomik sıkıntılarla baş etmeye çalışarak bir yılı daha bitirdik. Bu süreçte hükümetin ekonomideki başarısızlığı da eklenince paramız adete pula dönüştü. Ülkemize karşı bir güvensizlik ortamı doğdu. Bütün asgari ücretli ve emeklilerin maaşlarında ki iyileştirmeler neticesinde asgari ücrete yapılan % 50’lik zam bile karşılığını bulamamıştır. 2021 Ocak ayında açıklanan asgari ücret 384 Dolar’a tekamül ederken asgari ücretin açıklandığı günde baz alındığında 285 Dolara gerilediği görülmüştü. Dolayısıyla daha önceden de belirttiğimiz gibi en düşük emekli maaşının da bu asgari ücretle eşitlenmesi emeklilerimizi de bir nebze olsa rahat geçinmelerine katkıda bulunacaktır” dedi.

“Faizi düşürdük, faize karşıyız” demesine rağmen hangi faizi düşürdü belli değil”

Sözlerine devam eden Başkan Gürel, “Dolar’ın 18 lirayı geçmesiyle birlikte iyice fakirleşen ülkemizde 1970’li yıllarda da uygulanan döviz kur garantili mevduat sistemine geçilmiş ve bütün döviz ve altında ki düşüş oldukça sert olmuştur. Yani bunun ne kadar süreceği ve kadar istikrara kavuşup kavuşmayacağı ve hazineye ne kadar yük bindireceğini önümüzdeki süreçte göreceğiz. Tabi ki en büyük temennimiz paramızın değer kazanması, ülkemizin düzlüğe çıkarmakta insanlarımızın mutluluğudur. Birde baktığınız zaman sayın Cumhurbaşkanının, “faizi düşürdük, faize karşıyız” demesine rağmen hangi faizi düşürdü belli değil. Bugün vatandaşın bankadan çektiği kredilerin faizleri mi düştü? Çiftçiye sorun, esnafa sorun, tüccara, sanayiciye sorun kimin faizi düştü? Vergi dairesinde ki SGK’daki veya diğer kamu kurumlarında ki vatandaşların gecikmiş borçlarında ki faizlerde düştü mü? Madem faize karşılar kamu alacaklarında ki faizleri de sıfırlasınlar” dedi.

“Gölcük’te yapılması planlanan projeleri 2022 yılında özlemle bekliyoruz”

Başkan Gürel son olarak ilçe gündemine dair açıklamalarda bulunarak, “2022 den de beklentimiz ülke olarak barışın ve kardeşliğin arttığı ekonomik sıkıntıların ve özellikle salgın hastalığın ortadan kalktığı eski mutlu huzurlu güvenli günlerime kavuşmayı diliyorum. Dolayısıyla ilçemizin de eski parlak günlerine dönmesini diliyorum. Özellikle üstüne basa basa belirttiğimiz merkezde yapılacak kentsel dönüşümün bir an önce netleşmesini, yıkılan sanayi bölgesinin yatırım planlamasının yapılarak hayata geçirilmesini özlemle bekliyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —