Tarih: 23.02.2022 14:22

Gölcük İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ÖĞRENCİLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ÖĞRENCİLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilçemizdeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri tanıtma programları bugün devam etti. İlçemizin başarısını her yıl arttırdığı Gölcük İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Yılmaz tarafından tanıtılarak, ‘Türkiye’ye başarılı öğrenciler yetiştirerek, ülkemizin kalkınmasına destek olmaktan mutluluk duyuyoruz’ dedi.

‘Alanında başarılı ve kaliteli öğrencileri yetiştiriyoruz’

Dün Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programla İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kapıları Gazetecilere açıldı. Gölcük İhsaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin başarılarını ve eğitimlerini anlatan Okul Müdürü Ali Yılmaz, özellikle hizmet sektöründe ve büro alanında çalışacak başarılı öğrencileri yetiştirdiklerini ifade etti.

Gazetecilere kapılarını açtılar

Okul Müdürü Ali Yılmaz, Gazetecilere ilk olarak fiziki ve teknik özellikleri hakkında bilgi verdi. Müdür Yılmaz, ‘Okulumuzda 5 alanda 330 öğrencimiz  ve 40 öğretmenimiz bulunmaktadır. Ayrıca Mesleki Açık Öğretim Muhasebe Bölümünde 25 öğrenci yüz yüze eğitim görüyor. Okulumuzda ayrıca Özel eğitim sınıfında 3 öğrencimiz var.  Okulumda  18 Derslik, Sınıflarda etkileşimli tahta, Robotik Kodlama Atölyesi,  Özel eğitim sınıfı, Özel zeminli Çok amaçlı salon, 86 Kişilik Konferans salonu Voleybol- futbol sahası, 20’şer kişilik 4 adet bilgisayar laboratuarı, 1800 kitaplı Kütüphane,  Modern Kantin ile öğrencilerimize ev sahipliğinde bulunmaktadır. Okulumuz “Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Yerleştirme Sistemi” ile öğrenci almaktadır. Pandemi döneminde okulumuzun deprem güçlendirmesi yapılarak yenilenen binamız artık oldukça güvenli oldu.  Okulumuzdan mezun olan öğrencilere AMP(Anadolu Meslek Programı) türünde diploma verilmektedir. Mesleki Eğitim Merkezi programında bir çok alan ve dalda Kalfalık Belgesi, Ustalık Belgesi, İşyeri Açma Belgesi ile beraber Meslek Lisesi Diploması programları uygulanmaktadır. Öğrenim süresi 4 yıl olup karma öğretim şeklidir’ dedi.

Açıklamalarını sürdüren Müdür Yılmaz, Okul Bölümlerini tanıttı. Yılmaz,

Bilişim Teknolojileri Alanı Bölümünde Yazılım Geliştirme eğitimi sonrasında Mezun olan öğrencilerimiz Bilgisayar yazılımı ve bu hizmete ihtiyaç duyan firmalarda, Yazılım şirketlerinde,  Bilgisayar satış destek firmalarında, Kamu kuruluşlarında geniş iş ve staj imkanına sahiptir. İnternet ve teknolojinin vazgeçilmez hale geldiği günümüzde Web Tasarım dalı da giderek önem kazanmaktadır. Büro Yönetimi Ve

Yönetici Sekreterliği Alanı Bölümünde öğrencilerimize Büro Yönetimi ve Yönetici Sekreterliği Dalı üzerine eğitim verilmektedir.  Bu alandan mezun olanları özel sektör ve kamu kuruluşlarında, Hastane,  Belediye, Dernek, oda, baro gibi kurumların ilgili bölümlerinde geniş iş ve staj imkanına sahiptir. Ayrıca hukuk, hekimlik, mühendislik, mimarlık bürolarının temel ihtiyacı olan sekreterlik görevlerini en iyi şekilde yapabilecek elemanlardır. Büro Yönetimi ve Sekreterlik alanı mezunlarının uygun iş bulma ve yeterli kazanç sağlama konusunda herhangi bir sorunları olmamaktadır.

Muhasebe Ve Finansman Alanında Bilgisayarlı Muhasebe Dalıüzerine eğitim verilmektedir. Bu bölümden mezun olan öğrencilerimiz Muhasebe ve Mali Müşavirlik bürolarında, Bankalarda,  Dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili departmanlarında, Ticarî işletmelerin muhasebe servislerinde geniş iş ve staj imkanına sahiptir. Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Mesleğin oldukça geniş bir çalışma alanı mevcuttur.

Pazarlama Ve Perakende Alanımızda ise öğrencilerimize Sigortacılık dalı üzerine eğitim verilmektedir. Bu bölümden mezun olan öğrencilerimiz Bankalarda, Sermaye Piyasası Aracı Kurumlarında, Kamu Finans Kurumlarında, Leasing Şirketlerinde, İşletmelerin Finans Bölümünde, Uluslararası Denetim Şirketlerinde, Sigorta Şirketlerinde, Reasürans Şirketlerinde ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Faaliyet Alanlarında iş ve staj imkanına sahiplerdir.

Ulaştırma Hizmetleri Alanımızda öğrencilerimize Lojistik dalı üzerine eğitim verilmektedir. Bu bölümden mezun olan öğrencilerimiz  için Lojistik alanında çalışacak meslek elemanı için geniş bir iş ve çalışma alanı vardır. Lojistik işletmeleri,  Fabrikalar, gümrük işletmeleri, İthalat ve ihracat yapan firmalar,  Organizasyon ve fuar yapan firmalar,  Ulaştırma ve nakliye firmaları,  Depolar, büyük mağazalar gibi iş yerlerinde geniş iş ve staj imkanına sahiptir.

“Erasmus+ projesi kapsamında yurtdışına öğretmen ve öğrencilerimizi gönderdik”

Okul Müdürü Ali Yılmaz, uluslararası projeler kapsamında yurtdışına gönderdikleri Öğretmen ve Öğrenciler hakkında da bilgilendirmede bulundu. Yılmaz, ‘Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci Hareketliliği Lojistikte İşbirliği ve Avrupa Deneyimi kapsamında 02.04.2017 – 15.04.2017 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti / Prag’a 10 Öğrenci ve 1 Öğretmenimizi gönderdik. Yine Erasmus+ Mesleki Eğitim Personel Hareketliliği Lojistikte İşbirliği ve Avrupa Deneyimi
2016-1TR01-KA102-030558 16.04.2017 – 22.04.2017 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti / Prag’a 3 Öğretmenimizi gönderdik.  Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Avrupa’da Lojistik 2018-1-TR01-KA102-054891 05.05.2019 – 18.05.2019 tarihleri arasında 5 Öğrenci ve 1 Öğretmenimizi  Almanya / Dorsten’e gönderdik” dedi.

‘Öğrencilerimizi iş hayatlarına en iyi şekilde hazırlıyoruz’

Gölcük İhsaniye Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ali Yılmaz, son olarak, ‘Okulumuzda eğitim verilen alanlarla ilgili protokollerimiz var. Öğrencilerimize Meslekle ve sektörle ilgili girişlerinde yardımcı olmak ve son gelişmeleri bilgilendirmek için karşılıklı ziyaretlerde bulunuyoruz. Özellikle öğrencilerimizi Yeniköy’de bulunan Teknopark gibi Lojistik ve Gümrük Firmalarına götürerek iş ortamını tanıtıyoruz. Bunun yanında yine Üniversitelerimize ziyaretlerde bulunarak öğrencilerimize meslek seçimlerinde yardımcı oluyoruz. Ayrıca bunun yanında Kariyer Günleri kapsamında okulumuzdan mezun olmuş ve önemli alanlarda meslek sahibi olmuş mezunlarımızı öğrencilerimiz ile buluşturarak, kariyerler planları hakkında bilgilenmelerini sağlıyoruz. Buna örnek olarak geçtiğimiz gün Ulusal bir Firmanın Türkiye Distribütörü olan Serkan Başer’i Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerimizle buluşturduk. Oldukça verimli geçen Kariyer Günleri programımızda öğrencilerimiz merak ettikleri soruların cevaplarını güzel ve samimi bir program ile öğrenmiş oldu.

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —