Tarih: 10.05.2022 14:45

Gölcük’te hareketli bir yaşam için yürüyüş etkinliği düzenlendi ‘SAĞLIĞIMIZ İÇİN HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük’te “10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü” kapsamında Kaymakam Cengiz Karabulut, Kurum Müdürleri, Öğrenciler, Ford Otosan İşyeri Hekimi ve fabrika çalışanları, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular ve personellerinin katılımı ile Kavaklı Sahil Bandında yürüyüş düzenlendi.

10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü kapsamında Gölcük Kavaklı Sahili’nde başlatıldı. Yürüyüşe katılım sağlayan Kaymakam Cengiz Karabulut, önemli mesajlar verdi. Etkinliğe Kaymakam Cengiz Karabulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Çolular, İlçe Sağlık Müdürlüğü Personelleri, Gölcük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Zehra Karaman, Gölcük Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Hasan Ceyhan, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr. Sertan Acar, Kurum Müdürleri, Ford  Otosan İşyeri Hekimi ve Fabrika çalışanları, ile öğrenciler katılım sağladı.

Kaymakam Karabulut, ‘Hareketsiz bir yaşam hastalıkları meydana getiriyor’

Kaymakam Karabulut, sahil bandında gerçekleştirilen yürüyüş öncesinde günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulundu. Kaymakam Karabulut, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: ‘Bugün 10 Mayıs Dünya Hareketlilik Günü bu vesile ile bizde farkındalık yapıp, farkındalık yaratmak amacıyla Grup Amirleri, Kamu Personellerimiz, Gençlerimiz, Gençlik Merkezlerinin üyeleriyle bugün ilçemizde bir etkinlik yapmaktayız. Malum olduğu üzere teknolojinin gelişmesi ile beraber insanlığa ciddi katkılar sağlasa da kattığı ciddi olumsuz etkilerde söz konusu oluyor. Bunların başında gelen hususta insanların artık hareketsiz bir yaşam hayatlarına girmiş olması bu hareketsiz yaşamın bir çok yan etkisi ve problemleri oluyor. Konunun uzmanı arkadaşlara gayet iyi bilirler ki dünyadaki ölümlerin önemli bir kısmı maalesef bulaşıcı olmayan hastalıklardan başta da hareketsizliğin yan etkileri ile oluşan hastalıklardan meydana gelmektedir.’

‘Günde en az 10 bin adım atılmalı’

Konuşmasına devam eden Kaymakam Karabulut, ‘Bunların başında kardiyovasküler hastalıklar, diyabete bağlı rahatsızlıklar, tansiyon, obozitenin yan etkileri üzerinden oluşan hastalıklar oluşmaya başladı. Bu da dünya nüfusunun ölümlerin önemli bir kısmını sebebiyet veriyor. Yüce Yaradan insanoğlunun durağan bir şekil de yaratmamış, Yüce Yaradan harekete endeksi bir yaşam sürmesi gerekiyor.Biz ne kadar hareketten uzaklaşırsak o ölçüde hasatlıklara yol açıyoruz, sebebiyet veriyoruz ve basit önlemlere basit uygulamalarla ilerde oluşması muhtemel rahatsızlıkları önleme imkanımız varken bunu yapmadığımız zaman hem insanlığımız hem vatandaşlarımız sağlıklarını yitiriyor. Sağlıklarının yitirilmesinden kaynaklanan hastalıklarla mücadele için çok ciddi kaynak ayırmak zorunda kalıyoruz. Oysa herkes günde minimum 30 dakikasını ayırarak yürüyüş ve fiziksel aktivitelerin kendi ölçeğinde bile yapsa bu tip hastalıkların oluşmasını önüne geçilmiş olacak. Yapılan araştırmalarda bakıyoruz gençlerimiz ve çocuklarımız günde üç buçuk dört saat televizyon ve bilgisayar ekranlarının önünde geçiriyorlar fakat oyuna yürümeye spora ayırdıkları zaman bunun üçte birinden bile az buradan tüm gençlerimize, vatandaşlarımıza, herkese sesleniyorum günde en az on bin adım atacak şekilde bir aktivite planlasınlar buna zaman ayırsınlar bu şekilde yapılacak aktiviteler hem bireysel kendi sağlıklarını korumalarını sağlayacak aynı zamanda da toplumsal sağlığın korunmasında katkı sağalacaktır’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Sahil bandında yürüyerek hareketli bir yaşamın önemi konusunda farkındalık yaratıldı

Konuşmanın ardından Gölcük Kavaklı Sahili bandında yürüyüş gerçekleştirilecek, vatandaşlara hareket etmenin ne kadar önemli olduğu mesajı verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —