Tarih: 16.07.2024 18:59

Müdür Mert, “İlçemize yakışan eğitim yatırımları yapılıyor”

Facebook Twitter Linked-in

Müdür Mert, şunları dile getirdi: “İlçemizde eğitim çalışmaları yaz dönemi olmasına rağmen devam ediyor. Ayrıca okullarımızda 4 ve 8 yılını dolduran Müdürlerimiz yer değişim tercihlerini yaptı. Müdürlerimizin yer değişimleri bugünden itibaren başlayıp, yeni okullarında görevlendirmeleri yapılacak. Okullarında YKS sınavı olan Okul Müdürlerimiz ise Pazartesi gününden itibaren okullarından ayrılıp, yeni yerlerinde görevlerine başlayacak” dedi. 

“İşlemler başlamış durumda”

İlçemizde Ford Otosan Fabrikası tarafından yaptırılacak olan Donanma İlkokulu’nda çalışmaların yakında başlayacağını ifade eden Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, konu ile ilgili şunları söyledi: “Biliyorsunuz ki Değirmendere’de bulunan Donanma İlkokulumuz Ford Otosan tarafından yaptırılacak. Bütün evraklar, planlar her şey devreye alınmış ve işlemler başlamış durumda. Donanma İlkokulu ile alakalı olarak en kısa zamanda orada çalışmalar başlamış olacak. Çalışmalar ile alakalı olarak siz değerli basınımıza gereken bilgiler verilecek” diye konuştu. 

“Bütün yatırımlar hayırlı olsun”

Gölcük’te devam eden yatırımlar hakkında bilgi veren Müdür Mert, şu açıklamaları yaptı: “İlçemizde eğitim yatırımları sorunsuz bir şekilde ilerliyor. Çalışmaları devam eden Fidanlık Ortaokulu ve İlkokulu beraber biliyorsunuz. Okulun teslimi bu ay içinde yapılacak. Okulumuz gayet güzel yapıldı, bahçe düzenlemesi devam ediyor. Birkaç hafta sonra arkadaşlarımız taşınma işlemlerine başlayacak. İki okulumuzda da çalışmalar hızla devam ediyor. Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi’nin de bir sonraki eğitim döneminin ara tatiline kadar biteceğini ümit ediyoruz. İlçemizde yapımı süren bir diğer okulumuzda Ömer Seyfettin İlkokulu. Okulumuzun yapımı hızla ve sorunsuz ilerliyor. Gölcük’te okul binalarımızın yenilenmesi, modern ve daha güvenilir binaların oluşması açısından oldukça önemli ve güzel. Okul inşaatlarını sürekli olarak yerinde inceleyerek takip ediyoruz. Bütün yatırımlar Gölcük’e hayırlı olsun” dedi.

“İyi noktadayız”

İlçemizde eğitim başarısının arttığını ve bu başarının her zaman ekip işi olduğunu dile getiren Müdür Mert, “Eğitim ve başarı ekip işidir. Gölcük'te bütün okul müdürlerimizle beraber uyumlu ve ciddi bir çalışma durumunuz söz konusu. Bu da okul disiplininebaşarı olarak yansıyor. LGS ekseninde söyleyecek olursak geçtiğimiz seneye nazaran ilimizde 9 öğrencimiz tam puan aldı. Bunlarda 3 tanesi Gölcük’ümüzden. Bu başarı bizim için mutluluk verici ama daha da güzeli yüzde birlik dilime giren öğrenci sayımız geçen seneye göre %75 oranında artmış %5'lik dilimdeki öğrencilerimiz %35 diyelim. Şu anda LGS ekseninde baktığımızda belirgin olarak gördüğümüz bir durum tabii. Biz yazın bununla alakalı yine okul müdürlerimizle bir durum değerlendirmesi yapıp, nerede ne eksiğimiz var? Nasıl daha iyiye gidebiliriz? gibi konuları istişare ediyoruz. Diğer bir taraftan okullarımızın eksiklerini, yeni yılın planlamasını yapıyoruz. Yani yazında aslında Milli Eğitim olarak aktif bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ben onun için emeği geçen tüm Okul Müdürlerimize veÖğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —